Get downloads and apps directly with Roboget

Arrow up
Arrow down

Activity

Visitor today 1661 | Yesterday 2095

Currently are 245 guests and no members online

Search

Advertisement

Support the Development

All Posts

119 posts found

jaysee
02 December 2019, 16:18

So I posted the following as a reply to mferguson but in case that's getting lost in old-thread...
Just like him, I can't get CloneApp to work moving from one PC to another. 
The program gives an error, then asks to re-select the ini file, then repeats the error and deletes the ini file. 
 As posted below: 
- Backup goes fine. Backup folder on Desktop. Copy to new PC Desktop. (fine)
- Open CloneApp on Target (fine)
- Click Restore, get "Backup xxxxx has been found do you want to?". Click YES
- Error popup: "CloneApp - Plug-in could not be executed - Error while loading application".
- Click OK. Get "Restore process stopped - Restoration settings could not be loaded... do you want to select..."
- Click YES. Find .ini file inside Desktop Backup folder. Click OPEN.
- Error popup - same one again: "CloneApp - Plug-in could not be executed - Error while loading application".
- Except this time CloneApp has deleted the coneapp2.ini file. Its gone missing. Totally disappeared.

Would really like to see answer to this? Is this bug or procedure error on my side or data problem or Windows permissions problem? Program looks cool but seems totally broken to me?

0 Share Comment
jaysee
03 December 2019, 20:08

Well I tried again, following all instructions to the letter and it is exactly the same.

Messages are below. Do you think its related to compression? Should I try it without compression?

BTW the "file not found" is incredible annoying because it only happens after CloneApp.exe deletes the .ini file. The file is there, but the minute you try the Restore process, CloneApp deletes the file immediately, then right after that informs you that there is no file.

"====================== CloneApp - Restore process - Tuesday, December 3, 2019 =========================
2:51:05 PM Starting Decompression ...
2:51:05 PM Decompression: C:\foo\foo\place\for\a\binary\7z.exe
2:51:05 PM Decompression
2:51:05 PM Starting Restore process ...
2:51:05 PM Loading Restoration settings ...
2:51:05 PM Loading Restoration settings [from] C:\Users\exactlywhatusernameis\Desktop\CloneApp (Backup)-2019-12-03\
2:51:07 PM Restoration settings could not be loaded.
2:51:07 PM Restore process stopped."

jaysee
03 December 2019, 17:50

Well dang I thought I did but I didn't read properly. "User procedure error!"
I read 'move the backup folder' not the whole CloneApp folder. I also mis-read the user-rename instructions which I saw in the normal documentation... I may also have that problem (I'll need to check what usernames are...) I'll go and try and do it properly now! Thanks Belim!

Belim (Admin)
02 December 2019, 17:21

Hi jaysee,

did you take a look in this FAQ entry https://www.getclone.app/faqs?faqid=8

Ragards
Belim

Jeff9511
01 December 2019, 15:12

Is there a way to only restore some of the applications that have been previously backed up? I don't see a way to do that. 

0 Share Comment
Belim (Admin)
02 December 2019, 17:28

Hi Jeff,

you have to options here.
1. Perform the restore separately for each application by selecting App > Restore
2. Set the boolean status in cloneapp2.ini, section [Plug-ins], key "Status=0;" or "Status=1", where 0 means it is disabled for restoration. Of course this could be a bit tedious, since CloneApp stores in the newer versions every Plug-in setting in a boolean value and not after application name.

Jeff9511
30 October 2019, 22:43

I'd like to post a couple of plugins but I was wondering if:
 
(1)  there is a way to exclude a particular subdirectory from being cloned. For example, I want to clone the subdirectory \abc\ but exclude \abc\xyz\*.*
(2) Put comments in so that I can explain why that subdirectory needs to be excluded.

0 Share Comment
Belim (Admin)
02 December 2019, 17:30

Hi Jeff,

1. Currently not possible without using an external command, e.g. Robocopy
2. Use the semi-colon (;)

Belim

juzzle
29 October 2019, 22:30

Backup Product Keys has a VIRUS in ProdKey.exe
Rated as severe according to: https://www.microsoft.com/en-us/wdsi/threats/malware-encyclopedia-description?name=PUA%3aWin32%2fPresenoker&threatid=242420&enterprise=1

0 Share Comment
Belim (Admin)
30 October 2019, 10:44

Hi,

this is already known to the developer Nirsoft and has already been communicated by him. Read here https://www.nirsoft.net/false_positive_report.html

"Sometimes Antivirus scanner reports that a program is infected with a Virus or Trojan, even when the program is not really infected with any malicious code. This kind of problem is known as "False Positive" or "False Alert", and it's quite a common problem in some of the password recovery tools provided in NirSoft Web site."

Regards

rbullrich@rbc.com.ar
21 October 2019, 12:21

Hi

I have a problem with the Firefox PlugIn that it will not backup my Profile Folder but some other similar folder.
I have modified the PlugIn to backup my Profile Folder but the modification is kind of "Hard Coded". Can you try to modify the original PlugIn so it will backup ALL folders under the "Profile" folder?

This is the one it backups with the original PlugIn:
CloneApp\Backup\Mozilla Firefox\%AppData%\Mozilla\Firefox\Profiles\Profiles\dk6z2ebm.default-release

And this is the one I needed to add to the PlugIn:
CloneApp\Backup\Mozilla Firefox\%AppData%\Mozilla\Firefox\Profiles\i6mptk7b.default-1548853587534\i6mptk7b.default-1548853587534

Thanks!

0 Share Comment
Belim (Admin)
21 October 2019, 13:36

Hi,

I don't quite understand your question. Why is the Firefox profile in the second example located in the CloneApp folder?

If you want to backup the default Firefox Profile folder, you could use this line of code
File1=BackupFolder|$FirefoxProfile$

instead of backing up the whole Profile directory (which could indeed preserve all available Profiles)

Regards
Belim

rbullrich@rbc.com.ar
21 October 2019, 12:15

Hi!

I have modified some PlugIns for CloneApp like the Office (Excel, Outlook, PowerPoint...) To add the setting for the Quick Launch bar and created a new ones for Apps I use.

How can I send them to you so you can Integrate them in the software?

+1 Share Comment
Belim (Admin)
21 October 2019, 13:37

Hi,

that is always welcome :)

Please upload it as attachement in the comments function or send it to me via mail contact@getclone.app

Many thanks!

mferguson
10 September 2019, 17:09

I have backed up apps on one computer and am trying to restore the settings to another computer.  I keep getting the message that the restoration file can not be found.  I locate it, then the error pops up again and the file is no longer in the directory where it was previously.  How do I restore settings to a different computer?

0 Share Comment
jaysee
01 December 2019, 21:22

Yes this is exactly right. Same thing
- Backup goes fine. Backup folder on Desktop. Copy to new PC Desktop. (fine)
- Open CloneApp on Target (fine)
- Click Restore, get "Backup xxxxx has been found do you want to?". Click YES
- Error popup: "CloneApp - Plug-in could not be executed - Error while loading application".
- Click OK. Get "Restore process stopped - Restoration settings could not be loaded... do you want to select..."
- Click YES. Find .ini file inside Desktop Backup folder. Click OPEN.
- Error popup - same one again: "CloneApp - Plug-in could not be executed - Error while loading application".
- Except this time CloneApp has deleted the coneapp2.ini file. Its gone missing. Totally disappeared.

Would really like to see answer to this? Is this bug or procedure error on my side or data problem or Windows permissions problem? Program looks cool but seems totally broken to me?

aleck
28 October 2019, 04:01

I copied everything to my server and of course did not read the instructions on how to perform a restore. It prompted me for the restoration file and same thing happened as above the restoration disappeared. Do you have a app to regenerate the restoration file?

igorruckert
10 September 2019, 15:27


Portuguese translation for Cleanmgr+ interface & windata

Portuguese translation for windata
 windata.ini
Portuguese translation for Cleanmgr+ interface
 locale.ini
0 Share Comment
Anonymous Belim (Admin)
09 September 2019, 20:13

@IgorRuckert
Your locale.ini is a Unix type encoded text file. The attached one should work. As you see in the attached screen some elements are to long and truncated. Also the left navigation controls doesn't support Unicode. The Português "Prévia" is not displayed correctly

 locale.ini
+1 Share Comment
igorruckert
09 September 2019, 22:30

Thanks for that, I've changed Unix (LF) to Windows (CRLF) in Notepad++ and shorted the truncaded strings. I'll upload the new translation soon.

igorruckert
09 September 2019, 17:30

How to change the language of cleanmgr+, I've put the translation file (locale.ini) in bin/packages folder and the interface is still in english. I've done the Portuguese translation and want to test it before sending.

0 Share Comment
Belim (Admin)
09 September 2019, 18:22

Hi Igor,

if its included to bin\packages directory as .INI file it should work. Please make also sure addding the core section [frmMain] and afterwards the translated strings. Maybe you could upload your translation here in in the forum and i'll take a look on it.

Regards
Belim

My Account

Other languages